ROZHÝB SVOJE TELO NA SKÁKACÍCH TOPÁNKACH
MAKOVNÍK
JEDNODUCHO, V ZDRAVŠEJ VERZII, RÝCHLO!
Naučte sa stravovať správne a už nikdy nebudete musieť chudnúť.

Čas prípravy : 60 minút
INGREDIENCIE (na 4 ks)
- 100g LowCarb MIX múky
- 1kl prášku do pečiva
- štipka soli
- 3PL erytritolu
- _______
- 50g mlieka
- štipka cukru
- 7g droždia
- _______
- 100g vody
- 2 vajcia
- 50g masla
- 5g jablčného octu
- _______
INGREDIENCIE na PLNKU
- 50g mletého maku
- 50g masla
- 2PL erytritolu
- nízkosacharidový lekvár podľa vlastného výberu
Krok č. 1
Suché ingrediencie z prvého odseku dobre spolu premiešajte. Pripravte si kvások z ingrediencií z druhého odseku. Mokré ingrediencie z tretieho odseku zmiešajte ručným mixérom. Všetko spolu dokopy ručne premiešajte. Vznikne tuhé nelepkavé cesto (bochník), ak by sa lepilo pomúčnite ešte LC MIX múkou
Krok č. 2
Cesto rozdeľte na 4 časti a vytvarujte z každej časti menší bochník. Bochník vyvaľkajte na kruh (obdlĺžnik) na hrúbku ca. 2mm. Do spodnej časti naneste plnku, zrolujte a vytvorte slimáka.
Krok č. 3
Slimákov potrite vajcom a dajte piecť do rúry na 30 minút. Pečiete pri 180 ºC.